Speciaalbier in blik

Ben je op zoek naar speciaalbier in blik? Dat hebben we genoeg! Veel van de brouwerijen waar we mee werken kiezen er voor om alle speciaalbieren die zij brouwen in blik te stoppen. Alhoewel dit vanouds een goedkoper imago heeft, weet de kenner dat dit véél beter voor het bier en het milieu is.

Waarom zit speciaalbier in blik?

 • Blik is beter voor bier!

  Bier kan niet tegen zonlicht en zuurstof. Zonlicht kan wel door een glazen fles, maar niet door blik! Daarnaast kan er ook geen zuurstof bij.

 • Het weegt minder

  Een aluminium blikje weegt ongeveer 10 gram. Een bierflesje weegt ongeveer 350 gram. Dat is een groot verschil!

 • Het is stapelbaar

  Door de platte onder- en bovenkant is blik makkelijker te stapelen in de winkel of in de koelkast. Het neemt dus minder ruimte in beslag.

 • Er kan meer vervoerd worden

  De verpakking is lichter en kleiner. Er kan dus meer op een pallet, meer in onze busjes, meer bij jou in de koeling en meer bij je klanten in de tas. We kunnen dus met z’n allen besparen op transport en opslag én het is makkelijker te tillen.

 • Het is beter voor het mileu

  Blik kan veel makkelijker gerecycled worden dan glas en dat is beter voor het milieu. We hoeven ook minder diesel te verrijden om een grotere hoeveelheid bier te kunnen bezorgen. Er past immers meer in onze busjes.

 • Meer ruimte voor graphics en informatie

  Doordat de volledige oppervlakte van het blik gebruikt kan worden, beginnen blikken ware kunstwerken te worden. Daarnaast is er dus ook meer ruimte voor informatie. Fles heeft door de ronde vormen minder bruikbare oppervlakte.

Er zijn natuurlijk nog meer voordelen, maar de belangrijkste punten zijn zo wel benoemd. Zie jij de voordelen van blik ook in? Stap dan ook over!